Transferne cene

Category
Dogodki 2017
Date
02/02/2017
Venue
Ljubljana

Spoštovane članice in člani,

v aktualni strategiji Združenja poslovnih finančnikov Slovenije je pomemben poudarek na večjem sodelovanju članov, predvsem z razpravami in izmenjavo izkušenj o zanimivih in aktualnih vsebinah v okviru tematskih večerov.

Glede na aktualne novosti v poslovnem okolju in vaše predloge tem smo pripravili tematski večer na temo

TRANSFERNE CENE

Ker je oblikovanje transfernih cen v prvi vrsti poslovni izziv, je poglavitno vprašanje, kako postaviti pravila za oblikovanje transfernih cen znotraj skupine, da se bodo dosegali tudi določeni poslovni cilji. Oblikovane transferne cene, posebej v primeru transakcij s tujimi povezanimi osebami, pa postanejo tudi pomembno davčno vprašanje. Transferne cene morajo biti z davčnega vidika oblikovane na način, da so z njimi zadovoljne davčne uprave v različnih državah. Pogovarjali se bomo o naslednjih vprašanjih:

             Ste seznanjeni s tem, katere so zadnje spremembe na področju transfernih cen, ki jih uvajajo države članice OECD, med njimi tudi Slovenija?

             Ali poznate, kako davčne uprave po svetu in pri nas inšpicirajo transferne cene? Na kaj morate biti posebej pozorni?

             Ali veste, kako se najlažje dokazuje ustreznost transfernih cen z dokumentacijo in s finančno analizo primerljivosti?

Vsebino bo predstavila mag. Barbara Guzina. Je samostojna davčna svetovalka v družbi Guzina Kavšek svetovanje d.o.o.. Izkušnje si je pridobila kot direktorica oddelka za davčno svetovanje in davčna svetovalka pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte in v tujini. Na Nizozemskem je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU, na Portugalskem pa se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki želijo optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Je predavateljica in avtorica številnih člankov in priročnikov s področja davkov.

Časovno se bomo omejili na 2 do 3 šolski uri.

 

Vabimo vas v četrtek, 2. februarja ob 17.30 uri, v prostore na Gospodarski Zbornici Slovenije (dvorana F/medetaža), Dimičeva 13, 1540 Ljubljana.

 

Udeležba je brezplačna! Vljudno vabljeni.

Prijave sprejemamo do NAJKASNEJE 27.1.2017 na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Prijazen pozdrav,

Tadej Majhen