Junijsko srečanje

Category
Dogodki 2016
Date
15/06/2016
Venue
Celovška cesta 22
1000 Ljubljana, Slovenija

Spoštovane članice in člani,
vabimo vas na naše redno junijsko srečanje, ki bo dne 15.6.2016 v Pivovarni Union v Ljubljani na temo:

Globalna tveganja, lokalna dejanja

Kot del izvozno uvoznega odprtega gospodarstva je poslovanje naših družb dnevno vpeto in odvisno od dogajanj na vedno bolj soodvisnem in vedno bolj spremenljivem mednarodnem okolju. Kakšne so razmere v našem okolju in kako kot poslovni finančniki obvladovati tveganja in hkrati izkoristiti priložnosti, ki jih ponujajo finančne institucije, nam bo predstavil Miloš Vignjević, vodja Podjetniškega financiranja v UniCredit Bank.

Da bi lahko z vašo pomočjo pravočasno pripravili kakovostno analizo, ki jo bomo predstavili na dogodku, vas vljudno prosimo, da si vzamete samo tri minute časa in najkasneje do četrtka, 9. junija do konca dne, izpolnite zelo kratek anonimni anketni vprašalnik, ki se nahaja na naslednji povezavi: Anonimni anketni vprašalnik

Rezultati spletne ankete bodo osnova za predstavitev UniCredit Bank.

V prispevku bomo govorili o makroekonomskem okolju in vplivih gibanja cen na poslovanje ter predstavili trge, ki za slovensko gospodarstvo predstavljajo velik izvozni potencial. Hkrati želimo predstaviti različne vire in oblike financiranja, ki predstavljajo priložnost za nadaljnji razvoj podjetij, tudi v mednarodnem okolju. To za podjetja predstavlja številna tveganja, ki jih lahko izločite ali vsaj optimizirate z uporabo izvedenih finančnih instrumentov. Odgovorili bomo na vprašanja, kako se zavarovati pred tveganji sprememb obrestnih mer in kako zaščiti tečaje valut, kako zavarovati poslovne terjatve proti možnosti neplačila ter kakšne finančne možnosti so podjetjem na voljo za hitrejšo rast in razvoj poslovanja. Vedno aktualnejši so tudi evropski razpisi in sredstva, ki velikokrat ostajajo neizkoriščena.


Poleg strokovnega dela bo čas tudi za druženje in spoznavanje našega gostitelja v naslednjem časovnem okviru:

13.00 - 14.00     kosilo v Pivnici

14.00 - 16.00     Predavanje v Koslerjevi dvorani

16.00                 Ogled muzeja in ogled proizvodnje

Za člane ZPFS je srečanje brezplačno.

Prijave sprejemamo do 10.6.2016 na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Prijazen pozdrav,

Tadej Majhen

 
 

All Dates

  • 15/06/2016
Parmova 53, 1000 Ljubljana +386 (0)31 548 217 info@ zpfs.org