Webinar Kako se zaščititi pred naraščanjem cen surovin

Kategorija
Dogodki 2022
Datum
06/06/2022
Prizorišče
Zoom

Spoštovane članice in spoštovani člani,

vabimo vas na Webinar z aktualno temo» Kako se zaščititi pred naraščanjem cen surovin, spreminjajočimi obrestnimi merami in valutnimi tveganji ter izboljšati finančno stabilnost podjetja?«

Spremljate ga lahko v ponedeljek, 6.6.2022, ob 14.00 uri.

Predstavnika UniCredit Bank, Simon Zabukovnik, vodja področja zakladniških produktov za upravljanje tveganj in Jure Vrankar, vodja področja Trgovinsko financiranje in upravljanje z denarnimi sredstvi bosta predstavila načine za optimizacijo finančnih rezultatov ter časovno in stroškovno učinkovitost podjetja.

Podjetja, ki so izpostavljena tveganju spremembe cen surovin, lahko tega zmanjšajo s fiksiranjem nabavnih cen za določeno obdobje. S tem si zagotovijo lažje planiranje proizvodnje, prodaje in ostalih funkcij. UniCredit Bank je edina banka na slovenskem trgu, ki pomaga podjetjem pri obvladovanju blagovnih tveganj. V trenutnih razmerah je vse bolj aktualno tudi ščitenje pred naraščajočimi obrestnimi merami, saj le te na v letu 2022 beležijo hitro rast. V kolikor poslovanje podjetja ni vezano izključno na valuto EUR, so podjetjem na  voljo tudi produkti za ščitenje valutnega tveganja, s čimer si podjetje zagotovi vnaprej znane fiksne tečaje tujih valut, ter se izogne volatilnosti na valutnem trgu.

V nabavni verigi pa poleg obvladovanja prej omenjenih tveganj, veliko prednost predstavlja tudi možnost podaljšanja plačilnih rokov do dobaviteljev in s tem izboljšanje razpoložljivosti likvidnih sredstev. S pomočjo rešitve Financiranja dobaviteljev (Supply chain finance - SCF) si boste lahko poleg izboljšanja likvidnostnega stanja družbe, zagotovili še izkoristek popustov na strani dobaviteljev (»cassa sconto«) ter generiranje finančnih prihodkov iz tega naslova, optimizacijo in znižanje stroškov plačilnega prometa, izboljšanje finančnih kazalnikov ter bonitetne ocene družbe, večji nadzor in lažje načrtovanje denarnega toka ter izboljšanje sodelovanja z dobavitelji. Produkt je zelo primeren vir financiranja obratnih sredstev za različne vrste podjetij.

Udeležba je brezplačna! Vljudno vabljeni.

Kdaj: ponedeljek, 6.6.2022, z začetkom ob 14.00 uri.

Trajanje: 1 ura

Kje: preko spletne platforme ZOOM - na vaš spletni naslov boste prejeli povezavo do spletnega dogodka.

V kolikor se boste srečanja udeležili, vas prijazno prosimo, da nam to sporočite do najkasneje 3.6.2022  do 10.00 ure na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z lepimi pozdravi, Tadej Majhen

 
 

Vsi datumi

  • 06/06/2022
Parmova 53, 1000 Ljubljana +386 (0)31 548 217 info@ zpfs.org